Gezonde voeding

//Gezonde voeding
Gezonde voeding2019-01-25T13:21:27+02:00

Gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk dat we onze kinderen gezonde voeding aanbieden en leren wat gezond eten is. Hier besteden we veel aandacht aan. Zo volgen we o.a. adviezen van het voedingscentrum en zorgen we dat we voortdurend up to date blijven als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van gezonde voeding.

Rond 10.00 uur eten we fruit (appel/peer/banaan) met de kinderen en krijgen de kinderen water. We bieden de kinderen zo weinig mogelijk diksap/roosvicee omdat deze dranken veel suiker bevatten. Na het fruit mogen de kinderen nog een volkoren koekje/lange vinger. Om 16.00 uur krijgen ze Yoghurt of een rijstewafel en water en bieden we nog een gezonde snack aan zoals komkommer, tomaat, paprika.

De lunch wordt gezamenlijk met leidsters aan tafel genuttigd. De kinderen wordt gestimuleerd zelf hun boterham te smeren. We besteden veel aandacht aan de zelfstandigheid van de kinderen en de kinderen vinden het erg leuk om zelf hun broodje te maken. De lunch bestaat uit bruin brood en een beker melk of water. De kinderen hebben de keuze uit magere smeerkaas, plakjes kaas, Kipfilet/kalkoenfilet op de eerste boterham. I.v.m. de schadelijke gevolgen van te veel vitamin A bieden wij geen smeerworst aan op brood.
Wij geven de kinderen op de peutergroepen maximaal 1 boterham met zoet beleg (vruchtenhagel, halvajam, appelstroop, pindakaas).

Daarnaast worden verjaardagen en afscheidsfeestjes van de kinderen tot een bijzondere gebeurtenis gemaakt. De jarige wordt uitgebreid in het zonnetje gezet. Er wordt natuurlijk gezongen en de kinderen mogen trakteren. Houd hierbij goed rekening met de leeftijd van de kinderen op de groep. Er kan zowel een niet eetbare traktatie als een eetbare traktatie aangeboden worden. Wij vinden het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn. We vragen ouders dan ook om traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken op de peutergroep beschikbaar (wo, vr)!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven