Reviews

/Reviews
Reviews2019-01-25T13:21:27+02:00

Reviews

ouders van Marie

Wij zijn als gezin erg blij met het Zandhofje als kinderopvang. De kinderen hebben en hadden (onze zoon zit inmiddels al op school) het hier erg fijn. Ze spelen er met leeftijdsgenootjes en worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. De persoonlijke aandacht van de leidsters, de vaste structuur en de interactie met vriendjes doet ze zichtbaar goed. Wij hebben onze beide kinderen er vanaf de leeftijd van 3 maanden naartoe gebracht en het bevalt ons al vier jaar lang uitstekend. We weten dat onze kinderen in goede handen zijn en dat ze leuke dagen hebben op het Zandhofje. We vinden het fijn dat het Zandhofje zo kleinschalig is, want hierdoor is er veel persoonlijk contact. De kinderen kennen alle leidsters goed en er is weinig verloop. Onze zoon heeft een ernstige allergie en hier is door de leidsters altijd heel goed rekening mee gehouden.

ouders van Marie

ouders Alma en Marlene

Onze twee meisjes gaan naar het Zandhofje sinds ze 5 maanden oud zijn. De leidsters gaan heel lief om met de kinderen en bedenken altijd iets leuks om van iedere dag een avontuur te maken. Het is fantastisch hoe flexibel Judith en haar team zijn. Alles kan je overleggen en de behoeftes van de kinderen (en ouders) staan centraal. Voor ons het perfecte kleinschalige kinderdagverblijf.

ouders Alma en Marlene
ouders van David

Ons zoontje heeft het erg naar zijn zin bij het Zandhofje. Het is er kleinschalig en overzichtelijk en de vaste leidsters kennen hem heel goed: vanaf baby tot nu net aan de volgende groep wordt er goed voor hem gezorgd. Het Zandhofje biedt flexibiliteit, zeker als wij af en toe onverwachts eens moeten wisselen met dagdelen. We krijgen af en toe een foto of een leuk filmpje toegestuurd: er worden diverse knutselactiviteiten gedaan en lekker veel buiten gespeeld. Aan het einde van de dag horen we hoe het gegaan is en ook als het niet zo lekker liep wordt dit goed doorgenomen. Wij zijn tevreden en ons zoontje ook 🙂

ouders van David
ouders van Emilie

“Wij hebben voor het Zandhofje gekozen omdat ons de kleinschalige, persoonlijke sfeer heel erg aanspreekt. Er is aandacht voor het kind en ruimte voor wensen van ouders. Ook het gebruik van horizontale groepen (0-2 jaar en 2-4 jaar) spreekt ons aan. Onze dochter is nog maar een paar maanden, maar we hebben het gevoel dat ze het erg naar haar zin heeft, want ze is al vertrouwd met de leidsters en komt lachend terug. Er wordt lief over haar gesproken en die aandacht blijkt ook uit de foto’s en filmpjes die we krijgen doorgestuurd. Dit geeft ons als ouders een fijn en gerust gevoel.”

ouders van Emilie
ouders van Fedde

Wij hebben voor het Zandhofje gekozen vanwege het kleinschalige karakter en de huiselijke sfeer. Het ontvangst tijdens de intake was zeer hartelijk, we voelden ons er direct thuis. De leidsters hebben voldoende aandacht voor ons kind en wij laten hem daar met een gerust gevoel achter.  De ruimtes zijn leuk ingericht met voldoende speelmogelijkheden. Ook de buitenruimte is leuk ingericht en ligt ingesloten tussen huizen, geen verkeer in de buurt dus! Als we onze zoon ophalen krijgen we een persoonlijke terugkoppeling hoe zijn dag geweest is. Hij is vrolijk als we hem ophalen, een goed teken voor ons!

ouders van Fedde
ouders van Raf

Het is best spannend om voor je eerste kind na te moeten denken over kinderdagopvang, zeker omdat het kind er pas over een paar maanden is. De mogelijkheden en de regels zijn onbekend en duidelijke voorkeuren heb je nog niet. Je oriënteert je waardoor het beeld scherper wordt en bezoekt de verschillende mogelijkheden. In ons geval begonnen we te kijken bij de wat grotere organisaties met meerdere vestigingen. Indrukwekkend was het aantal kinderen dat per dag wordt opgevangen en even indrukwekkend was daardoor de omvang van het gebouw en het aantal mensen dat er werkt. Indrukwekkend……. té indrukwekkend…… Alles leek zo massaal en dat voor ons kindje dat straks zo klein aan zijn of haar leventje begint. Hoewel we er geen verstand van hadden, voelden we ons er niet prettig bij. Toen bleek dat ons kind niet direct terecht zou kunnen, voelde dat gek genoeg bijna als een opluchting.

Eerder waren we al eens op een website van een kinderdagverblijf terecht gekomen, niet eens zo ver van ons huis. We dachten dat dit een particulier initiatief was omdat het er allemaal wat kleinschaliger uitzag en lieten het links liggen met het idee dat het waarschijnlijk behoorlijk duur zou zijn. Doordat nu een aantal mogelijkheden voor ons afviel,  popte dat kleinschalige kinderdagverblijf weer bij ons op. “Hoe heette het eigenlijk ook al weer? Was het niet op de Zandhofsestraat…. Ja, gevonden: Het Zandhofje!!” Doordat we andere mogelijkheden al hadden verkend, zag het er in onze ogen nog gezelliger uit dan eerder. Maar ja, het zal wel particulier zijn…. dus hoge kosten…. geen kinderopvangtoeslag……. “Zullen we voor de zekerheid een mailtje sturen met wat vragen, dan weten we gelijk hoe lang de wachtlijst is!” De volgende dag kregen we antwoorden. Het is niet particulier, de kosten en eventuele toeslagen zijn gelijk aan andere verblijven en er is voor de door jullie voorgestelde dagen geen wachtlijst. De mail besloot met de vraag of we diezelfde week mogelijkheden zagen even te komen kijken. Dat hebben we gedaan en het eerste wat ons opviel was het overzicht en de rust. De ruimtes boven en beneden voelen aan als woonkamers en er zijn maar twee groepen: de allerkleinsten mogen tot een jaar of twee boven blijven en de peutertjes beneden. En de groepen zijn helemaal niet groot. We kregen direct het gevoel dat ons kindje hier de weg niet kon kwijt raken en dat voelde goed. De wereld is heel groot, maar dit is voorlopig groot genoeg, de rest ontdek je later maar. Een mooie buitenruimte biedt de mogelijkheid om lekker buiten te spelen en de leidsters die wij ontmoetten straalden rust en plezier uit. We wisten gelijk dat dit het helemaal was voor ons kind en liepen blij en opgelucht weer naar huis.

Toen onze zoon net geboren was, maar nog niet naar de opvang ging, werden we al wel uitgenodigd voor een borreltje met andere ouders en de leidsters. Heel leuk om de leidsters en de ouders van de kinderen te ontmoeten waartussen ons kind zich al snel zou gaan begeven. Wij zijn zeer te spreken over het Zandhofje. Het overzichtelijke en de persoonlijke benadering geven ons nog altijd een heel goed gevoel. Onze zoon vond het er geweldig en ging met heel veel plezier naar ‘de kindjes’. We wonen nu niet meer zo dichtbij als toen en onze oudste zoon gaat inmiddels naar school. Toch komen we er nog heel vaak, want natuurlijk wilden we onze tweede zoon net zo’n fijne omgeving bieden om te verblijven als onze eerste zoon: Het Zandhofje!

ouders van Raf
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken op de peutergroep beschikbaar (wo, vr)!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven
ouders van Jette

Onze dochter Jette gaat 1 dag per week met veel plezier naar het Zandhofje toe. De kleinschaligheid van het KDV sprak ons aan bij het maken van een keuze. Ook de continuïteit van de leidsters en het persoonlijke contact is plezierig voor kind en ouders!

ouders van Jette
ouders van Lucas

Onze zoon Lucas (3 maanden) gaat sinds kort naar Zandhofje en wat zijn we blij dat we voor deze kleinschalige opvang gekozen hebben! De sfeer voelt heel vertrouwd, en de lieve leidsters weten altijd direct een glimlach op Lucas’ gezicht te krijgen. We laten hem met een heel gerust hart achter, en treffen aan het eind van de dag altijd een tevreden baby.

ouders van Lucas
ouders van Melle

Wat ons voor Het Zandhofje deed kiezen was de kleinschaligheid: het is een heel overzichtelijk kinderdagverblijf in een heel huiselijke, ontspannen omgeving. Het team is klein en stabiel, je kent alle leidsters binnen no-time en dus kennen zij ook je kind en jou snel goed. Het geeft een heel prettig gevoel te merken dat je kind elke week dezelfde mensen om zich heen heeft. De lijntjes zijn kort, eventuele bijzonderheden heel snel kortgesloten.

Wat wij ook heel prettig vonden is dat Het Zandhofje “gewoon” een goed kinderdagverblijf wil zijn: met aandacht voor de ontwikkeling van kinderen en een gezellige sfeer. Veel kinderdagverblijven proberen op allerlei manieren uniek te zijn met speciale activiteiten, voeding of andere arrangementen: hartstikke mooi, maar het kan soms ook een beetje als wat veel aandacht voor “verpakking” voelen. De down-to-earth huiselijke benadering van het Zandhofje konden en kunnen wij nog steeds waarderen. We merken elke dag weer hoe ons zoontje met plezier naar Het Zandhofje gaat.

ouders van Melle
ouders van Noud

Onze zoon is nu een klein jaar ‘vaste klant’ bij Het Zandhofje. En hij vermaakt zich daar kostelijk! Altijd als wij hem wegbrengen of ophalen, zit er een grote glimlach op zijn gezicht. Ik kan het mij goed voorstellen. Het Zandhofje heeft een heerlijke plek in de wijk, beschut tussen de woningen in een mooi pand. De kleinschaligheid van Het Zandhofje past onze zoon goed:
hij speelt zowel met de peuters in zijn groep als met de oudere kleuters in de andere groep. Die mix (aparte leeftijdsgroepen, maar wel vaak samen) geeft een mooie afwisseling.

Kleinschalig betekent ook: altijd ruim voldoende begeleiding aanwezig, zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt. Dit geldt voor de kinderen, maar ook voor de ouders. En er is op Het Zandhofje een ‘no nonsense’ mentaliteit die ons erg aan spreekt: de kinderen worden veel gestimuleerd in hun ontwikkeling met methodes, technieken en activiteiten maar de nadruk ligt toch vooral op het gewoon lekker spelen met elkaar. En dat moet je als klein kind toch vooral kunnen doen.

ouders van Noud
ouders van Puck en Bent

Wij hebben gekozen voor het Zandhofje vanwege haar kleinschaligheid. Wij zijn uiteindelijk heel blij dat we dat hebben gedaan omdat onze kinderen er erg graag naartoe gaan. Het Zandhofje zet de kinderen écht op de eerste plaats door vooral vanuit het belang van de kinderen te handelen. Dat zie je ook terug in hun stabiele bezetting wat leidsters betreft. Kortom een top crèche!

ouders van Puck en Bent
ouders van Thomas en Jake

De voornaamste reden waarvoor we voor Zandhofje hebben gekozen, is dat het kinderdagverblijf kleinschalig is en daardoor erg persoonlijk en toegankelijk. De terugkoppeling is daardoor informeel en persoonlijk wat ons erg aanspreekt. We hebben een goede band met alle begeleidsters en het is fijn dat ook de eigenaresse als begeleidster meedraait. Onze oudste zoon zit inmiddels bijna een jaar op school en vindt het nog steeds heel fijn om ’s ochtends zijn broertjes naar Zandhofje te brengen

ouders van Thomas en Jake