Peutergroep, van 1.5 tot 4 jaar

Op de peutergroep bieden wij in een veilig, stimulerend en pedagogisch klimaat een passend aanbod voor kinderen van anderhalf tot en met vier jaar. Wij bieden op de peutergroep aandacht aan de verschillende ontwikkelingsgebieden van de peuters. Het samenspelen met leeftijdgenootjes, het leren delen van zowel aandacht als materiaal, het naar elkaar luisteren worden benadrukt en zijn daarmee belangrijk voor de ontwikkeling de kinderen. De nadruk wordt gelegd op het leren en ontwikkelen op een speelse manier, maar ook op een eigen tempo.

De peuters hebben op Zandhofje een vast dagritme. Het dagritme wordt tijdens de eetmomenten met de kinderen besproken d.m.v. dagritme kaarten. Op deze manier weten de kinderen hoe de dag eruit zal zien en kunnen zij aan het eind van de dag vertellen wat zij allemaal hebben gedaan.

[testimonial_view id=”2″]

Dagritme

07.30- 09.30 De kind eren worden gebracht. Kinderen die al aanwezig zijn op Zandhofje zijn lekker aan het spelen. 09.45-10.15 De kinderen gaan aan tafel. Er wordt vers fruit gegeten en water gedronken, liedjes gezongen en voorgelezen.

Peuterplein

Op de peutergroep werken wij met de methode Peuterplein. Peuterplein is een pakket vol met leuke, leerzame en gevarieerde activiteiten. Door middel van verschillende thema’s ontdekken ze samen op spelenderwijs de wereld om hun heen.

Uitstapjes

De peuters gaan elke dag naar buiten en als het even kan ’s ochtends en ’s middags. Op Zandhofje hebben wij speelplaats waar de kinderen helemaal hun gang kunnen gaan. Van spelen in de huisjes tot aan rijden op hun loopfietsjes over het plein en in de steeg.

Voorlezen

Op Zandhofje besteden wij veel aandacht aan het voorlezen van verhalen. Tijdens elk eetmoment wordt er voorgelezen uit verschillende boeken en laten wij de kinderen soms even tot rust komen met een boekje.

Slide BEREKEN UW NETTO BIJDRAGE We hebben nog enkele plekken op de peutergroep beschikbaar (ma, wo, vr)!

Eigenaresse

Mijn naam is Charlene Veldman en sinds 1 januari 2021 ben ik trotse eigenaresse van Kinderopvang Zandhofje!

Na mijn opleiding ben ik begonnen als pedagogisch medewerker bij Zandhofje. Al tijdens de eerste werkweken voelde ik mij thuis op dit kinderdagverblijf en ik ging constant met plezier naar mijn werk. Tijdens mijn werk op Zandhofje heb ik gedurende twee jaar de opleiding Ecologische pedagogiek gevolgd, omdat ik het belangrijk vind om verschillende situaties vanuit meerdere perspectieven te bekijken en daar naar te handelen. De wereld van een kind is groot en daarom vond ik deze opleiding toepasselijk en interessant. Naar mate ik langer bij Zandhofje aan het werk was werd mijn ambitie en droom om een eigen kinderdagverblijf te starten steeds groter, daarom ben ik een management opleiding gaan volgen en was het fantastisch om te horen dat ik Zandhofje mocht gaan overnemen!

Het blijft elke dag weer bijzonder om de ontwikkelingen van de kinderen mee te maken en hun wereld mee te mogen beleven. Hun te helpen met groeien en uit te bloeien tot vierjarige kinderen met een eigen identiteit om die te gaan uiten op de basisschool. Naast de kinderen vind ik het ondernemende deel als eigenaresse ook erg leuk en uitdagend. Van boodschappen doen tot beleidsstukken aanpassen en voldoen aan de Wet Kinderopvang. Elke week leer ik als ondernemer nieuwe dingen en dat maakt mijn functie het allerleukste. Als eigenaresse van Zandhofje vind ik het fijn om een voorbeeld te zijn voor de pedagogisch medewerkers, een luisterend oor en een helpende hand te bieden om hun vaardigheden en kwaliteiten verder te kunnen ontwikkelen en zo op Zandhofje een fantastische en veilige plek te creëren voor de kinderen, ouders en medewerkers!

Charlene Veldman
Charlene VeldmanEigenaresse