Peutergroep, van 1.5 tot 4 jaar

Op de peutergroep bieden wij in een veilig, stimulerend en pedagogisch klimaat een passend aanbod voor kinderen van anderhalf tot en met vier jaar. Wij bieden op de peutergroep aandacht aan de verschillende ontwikkelingsgebieden van de peuters. Het samenspelen met leeftijdgenootjes, het leren delen van zowel aandacht als materiaal, het naar elkaar luisteren worden benadrukt en zijn daarmee belangrijk voor de ontwikkeling de kinderen. De nadruk wordt gelegd op het leren en ontwikkelen op een speelse manier, maar ook op een eigen tempo.

De peuters hebben op Zandhofje een vast dagritme. Het dagritme wordt tijdens de eetmomenten met de kinderen besproken d.m.v. dagritme kaarten. Op deze manier weten de kinderen hoe de dag eruit zal zien en kunnen zij aan het eind van de dag vertellen wat zij allemaal hebben gedaan.

Dagritme

07.30- 09.30 De kind eren worden gebracht. Kinderen die al aanwezig zijn op Zandhofje zijn lekker aan het spelen. 09.45-10.15 De kinderen gaan aan tafel. Er wordt vers fruit gegeten en water gedronken, liedjes gezongen en voorgelezen.

Peuterplein

Op de peutergroep werken wij met de methode Peuterplein. Peuterplein is een pakket vol met leuke, leerzame en gevarieerde activiteiten. Door middel van verschillende thema’s ontdekken ze samen op spelenderwijs de wereld om hun heen.

Uitstapjes

De peuters gaan elke dag naar buiten en als het even kan ’s ochtends en ’s middags. Op Zandhofje hebben wij speelplaats waar de kinderen helemaal hun gang kunnen gaan. Van spelen in de huisjes tot aan rijden op hun loopfietsjes over het plein en in de steeg.

Voorlezen

Op Zandhofje besteden wij veel aandacht aan het voorlezen van verhalen. Tijdens elk eetmoment wordt er voorgelezen uit verschillende boeken en laten wij de kinderen soms even tot rust komen met een boekje.

[fusion_portfolio layout=”carousel” picture_size=”fixed” text_layout=”unboxed” filters=”yes” columns=”4″ column_spacing=”12″ cat_slug=”2″ exclude_cats=”” number_posts=”10″ offset=”” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” carousel_layout=”title_on_rollover” scroll_items=”” autoplay=”no” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” /]

Slide BEREKEN UW NETTO BIJDRAGE We hebben nog enkele plekken op de peutergroep beschikbaar (ma, wo, vr)!