Het Team

/Het Team
Het Team2019-01-25T13:21:28+02:00

Teamleden

Susanne
SusannePedagogisch Medewerker
‘’Even voorstellen.. Ik ben Susanne en ik woon in Zeist. In mei 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3. Al tijdens de middelbare school kwam naar voren dat mijn hart ligt in het werken met kinderen. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan binnen de kinderopvang. Voornamelijk op de baby – dreumes groep, waar ik echt op mijn plek ben.
Het is geweldig om de baby en of dreumes te zien groeien en ontwikkelen in de begin fase(s) van hun leven. Ik vind het mooi om dit van dichtbij mee te mogen maken en hier deel van uit te maken. Voor mij zijn (emotionele) veiligheid en vertrouwen twee hele belangrijke punten. Zodat het kind zich prettig voelt en zichzelf kan, maar ook durft te zijn. Dit is natuurlijk ook van groot belang in het contact met de ouder(s)/verzorgende van het kind. Het mooie aan het werken met kinderen is dat elke dag anders is, maar ook hun puurheid en eerlijkheid. De liefde die je kan geven aan een kind vind ik erg bijzonder, maar nog mooier als je die liefde ook terug krijgt van het kind.

Sinds augustus 2016 werk ik drie dagen per week met heel veel plezier bij Zandhofje op de baby – dreumes groep. Wat voor mij werken bij Zandhofje zo leuk maakt is het kleinschalige en de huiselijke sfeer, maar ook de fijne werksfeer met collega’s en ook het contact met de ouders en natuurlijk de lieve kinderen.

Wie weet tot ziens bij Zandhofje!

Cindy
CindyPedagogisch Medewerker
Graag wil ik me even voorstellen, mijn naam is Cindy en ik ben al meer dan vijf jaar werkzaam op Zandhofje. Daarom ben ik voor alle ouders en kinderen die naar Zandhofje komen een bekend gezicht. Sommige baby´s herkennen me al door het aanraken van mijn gezicht , de baby´s / dreumesen die net bezig zijn met woordjes roepen “die” of “diedie” naar me, de wat grotere dreumesen roepen ; “innie”, “Ninnie” of” Cinnie” en de peuters kunnen inmiddels Cindy zeggen.
Hiermee heb ik al een beetje aangegeven dat ik ervaring heb met alle leeftijdsgroepen.  Elke leeftijdsgroep heeft iets unieks en iets eigens. Bij de allerkleinste baby’s gaat het voornamelijk om herkennen van dingen door middel van aanraking, communiceren door het maken van geluidjes, het nabootsen van geluiden die door de leidsters en /of andere kindjes worden gemaakt.  Ook tijdens de  voedingsmomenten en verschoonmomenten vind ik het fijn en gezellig om met de allerkleinsten te communiceren (door het maken van geluidjes, het neuriën van liedjes of gewoon gezellig tegen ze aan te kletsen) en zo het kind te leren kennen en een band met ze op te bouwen.  Bij de wat grotere baby’s merk ik dat ze steeds meer een eigen karakter beginnen te ontwikkelen. Ook de motorische ontwikkeling van de kinderen gaat razend snel, een baby die eerst nog alleen maar kon rollen, maar ineens doorheeft dat hij/zij zich ook op een andere manier in de ruimte kan verplaatsen of ontdekt heeft dat er nog meer ruimtes zijn waar dingen te ontdekken zijn.  Ineens gaat daar een wereld voor ze open, ze gaan meer op onderzoek uit en proberen ook wat meer de grenzen bij ons als leidster op te zoeken. Je ziet ze dan kijken met een ondeugende blik, want ze hebben best wel door dat ze soms ergens naar toe gaan waar ze niet mogen komen of niet aan mogen zitten. Dan komen de “eigenwijze” karaktertjes ook duidelijk naar voren.

Met de dreumesen vind ik het leuk om ze woordjes te leren, verhaaltjes voor te lezen en liedjes met ze te zingen of proberen een puzzeltje met ze te maken. Of het oefenen met de geluidjes die diertjes maken. Ook maak ik regelmatig simpele knutselwerkjes. Het laten kennis maken met verschillende materialen, hoe reageren ze als ze bijv lijm op hun vingertjes voelen, of als je met een kleurpotlood of krijtje laat zien dat je op een papiertje mooie kleurtjes kan maken, of als je ze een verfkwast in handen geeft.

Het leuke van de peuters vind ik dat je al echt een gesprek je met ze kan voeren. Peuters hebben ook een rijke fantasie en bedenken zelf de gekste, grappigste eigen verhalen en ik ga hier lekker gezellig in mee, dit vind ik stiekem zelf ook erg leuk. Dit komt ook door mijn toneelervaring, ik speel al heel wat jaartjes bij een amateur toneelvereniging in mijn woonplaats De Bilt. Ook liedjes zingen en verhaaltjes voorlezen is erg gezellig met de peuters. Verder kun je met de peuters spelletjes doen, oefenen met kleuren en met tellen, wat grotere knutselwerkjes maken, oefenen met zelf hun jassen en schoenen aan doen (ze zijn dan ook heel trots al ze het helemaal zelf zonder hulp van ons hebben gedaan en laten ons dit graag weten). En ook buiten valt er met de peuters veel plezier te beleven.

Juist door de kleinschaligheid en de gezellige huiselijke sfeer creëert Zandhofje voor mij een fijne werkomgeving.

Charlene
CharlenePedagogisch Medewerker
Mijn naam is Charlene Veldman, ik ben 20 jaar en woon in Woerden. In juli 2016 ben ik afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en op dit moment volg ik de HBO opleiding Ecologisch Pedagogiek.
Het werken met kinderen geeft mij een lach op mijn gezicht! Om deel uit te mogen en kunnen maken van hun eerste 4 ontwikkelingsjaren vind ik erg bijzonder.
Ik vind het belangrijk dat kinderen de juiste ondersteuning en vrijheid moeten krijgen zodat ze zich goed kunnen ontwikkelingen op hun eigen manier. Naast het werken doe ik graag leuke activiteiten met vrienden en ben ik een actieve sporter. Ik zit al zo’n 10 jaar op kickboksen, neem deel aan wedstrijden en geef ook kickboks les aan vrouwen. Kickboksen is een deel van mijn leven geworden en ben daarom ook erg blij dat ik dat kan combineren met mijn werk!
Patricia
PatriciaStagiare
Ik ben Patricia Tanasijin, ik ben 22 jaar. Op dit moment studeer ik in Utrecht en zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding pedagogische medewerker niveau 3. Ik ben zeker van plan om hierna verder te gaan studeren op het gebied van kinderen. Ik loop zelf stage op donderdag en vrijdag bij het Zandhofje. Op donderdag sta ik op de babygroep en op de vrijdag sta ik op de peutergroep.
Ik heb deze richting gekozen omdat ik gek ben op kinderen en het een uitdaging vind om kinderen iets nieuws te leren. Wat mij heel interessant en vooral leerzaam lijkt zijn kinderen die een achterstand hebben in de taalontwikkeling. Kortom ik vind het super leuk om met kinderen te werken en ze diverse activiteiten aan te bieden waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden.
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken op de peutergroep beschikbaar (wo, vr)!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven