Dagritme2019-01-25T13:21:27+02:00

Dagritme

Op de babygroep is de dagindeling nog zoveel mogelijk afgestemd op het ritme van de individuele kinderen en proberen we eet- en slaaptijden van thuis aan te houden. Dit wordt dagelijks met de ouders besproken. De ouders geven aan wanneer zij verwachten dat hun kind gevoed wordt en wanneer het moet slapen. Vooral in de eerste periode dat een baby bij ons op Zandhofje komt, hebben de ouders vaak ook nog geen vast ritme voor voeding en slapen. De ouders kunnen dan met de leidsters overleggen welk ritme het beste past bij hun kind. De leidsters kunnen hierin goed adviseren omdat zij natuurlijk veel ervaring hebben met baby’s. Als de baby’s groter worden gaan ze steeds meer op het dagritme van Zandhofje over. Zodra ze geen fles meer krijgen (of alleen nog tijdens de lunch) zitten ze helemaal op het dagritme van Zandhofje:

Dagritme

07.30- 09.30

De kinderen worden gebracht. Kinderen die al aanwezig zijn op Zandhofje zijn lekker aan het spelen.

09.45-10.15

De kinderen gaan aan tafel. Er wordt vers fruit gegeten en water

gedronken, liedjes gezongen en voorgelezen.

10.30-11.45

De kinderen worden verschoond, Sommige kinderen gaan slapen en met anderen wordt er een activiteit gedaan. Dit kan bijvoorbeeld een creatieve activiteit, bewegingsactiviteit, muziekactiviteit, buiten spelen of een uitstapje met de bolderkar zijn.

11.45-12.30

Er wordt met de kinderen geluncht.

12.30-14.30

De kinderen worden verschoond en gaan naar bed.

15.00-15.30

De kinderen worden wakker, verschoond en aangekleed.

15.30

De kinderen krijgen yoghurt of een rijstewafel of een gezonde snack en er wordt wat gedronken

15.30-16.30

Er wordt een activiteit gedaan, dit kan bijvoorbeeld een ontwikkelingsgerichte activiteit, creatieve activiteit, bewegingsactiviteit, muziekactiviteit, buiten spelen.

16.30

De kinderen worden verschoond.

16.30-18.00

De kinderen worden opgehaald. De kinderen die nog niet zijn opgehaald spelen lekker buiten of spelen lekker binnen.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Privacy instellingen

Kinderopvang Zandhofje neemt uw privacy heel serieus. Wij maken gebruik van Google Analytics. De cookies van Google Analytics zijn geanonimiseerd en mogen wij plaatsen zonder toestemming. Meer informatie kunt u lezen in onze privacy policy.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen