Babygroep2019-01-25T13:35:58+02:00

Babygroep, van 0 tot 2 jaar

We vinden het erg belangrijk dat er een rustige sfeer heerst op de babygroep en dat de leidsters voldoende aandacht kunnen geven aan de baby’s en de zorg die zij nodig hebben. Daarom zijn er op de babygroep niet meer dan 8 kindjes aanwezig van 0 tot 2 jaar. Rust, ritme en herhaling zorgt bij een baby voor het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Zo kan het de wereld om zich heen verkennen, ontdekkingen doen, vaardigheden oefenen, indrukken opdoen en verwerken.

De babygroep is speciaal voor baby’s van 0 tot 2 jaar. In de babyvriendelijke ruimte kunnen ze nieuwsgierig en in eigen tempo de omgeving verkennen. Op Zandhofje hebben wij uitdagend speelgoed, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Verder bieden wij allerlei leuke activiteiten aan. Deze zijn aangepast aan de belevingswereld en behoeften van uw kind. Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, uitdagen, leren en ontspannen.

Een vaste volgorde, een vaste dagindeling en vaste gewoonten geven de baby veel steun, houvast en herkenning. Dit ritme is voor elke baby verschillend. Ritme geeft een klein kind de steun om zichzelf goed te ontwikkelen. In de thuissituatie zijn het de ouders die rust, ritme en regelmaat brengen. Bij Zandhofje is de dag opgebouwd volgens een vast ritme dat is afgestemd op de thuissituatie. Door herhaling van de handelingen ontstaat herkenning, houvast en vertrouwen bij het kind.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken op de peutergroep beschikbaar (wo, vr)!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven